Teaser: Een toekomst bij de Europese Commissie

De opkomende carrièrespecial is een must-read voor iedere rechtenstudent die zich met de toekomst bezighoudt. Al helemaal voor de rechtenstudent die zich eigenlijk al lang bezig had moeten houden met een toekomstige carrière… Komt dat zien! Uw redding! De carrièrespecial barst namelijk van de inspiratie voor onze toekomst, denk hierbij aan artikelen over onze mogelijkheden in de advocatuur, in de zittende magistratuur en nog veel meer. Maar hoe zit het eigenlijk voor de ELS-studenten die geen interesse hebben in advocatenkantoren maar een toekomst bij de Europese Unie ambiëren? 

Het is leuk en aardig dat de Radboud Universiteit European Law School als bachelor traject aanbiedt (en daarnaast ook gevarieerde Masters voor Europees Recht) maar wat kunnen we er precies mee (willen)? De Europese Unie is wel even iets anders dan een doorsnee advocatenkantoor. Om werkzaam te kunnen zijn bij instellingen van de Europese Unie is een juridische achtergrond zelfs niet vereist maar mogelijk wel wenselijk voor specifieke functies, aldus afhankelijk van openstaande vacatures. Je hebt als rechtenstudent dus niet per definitie een streepje voor én je concurreert met sollicitanten uit 28 lidstaten. Alsnog geen reden tot paniek, want studenten van andere opleidingen hebben ook geen streepje voor, waardoor het een kwestie is van zorgvuldige voorbereiding (en misschien een beetje geluk).

Er is een aantal sites waar veel nuttige informatie te vinden is over de intensieve sollicitatieprocedure en zelfs instellingen die je bij de voorbereiding kunnen ondersteunen. In het artikel ‘Een toekomst bij de Europese Commissie’ zullen niet alleen deze sites en hulpbronnen genoemd worden om jullie op weg te helpen met het ontdekken van jullie droomcarrière bij de Commissie, tevens bevat het artikel een uitvoerig interview met trainee David Lodder. Samen met hem nemen we een kijkje in de keuken van de Europese Commissie, spannend! Komt dat zien, komt dat zien!

Reageer op dit bericht

Recente artikelen

Recente reactie

Door: Benni de Jong

Dit is een helder en verduidelijkend artikel! Al roept Vladimir Poetin ook bij mij enige wrevel en gruwel op, voor het voortbestaan van een land als Rusland is hij mijns inziens onmisbaar, al laat zijn politieke uitvoering zeer te wensen over. Zijn voorgangers waren zéker niet het antwoord op deze post-communistische (groot?)macht! Gorbatsjov was té voortvarend in zijn progressieve beleid, terwijl de vrouwen betastende, immer dronken Jeltsin er een puinhoop van maakte. In de jaren negentig was Rusland dan ook een broednest van criminelen, die vrijwel ongehinderd hun gang konden gaan : het tekende de geboorte van de Russische mafia, die, inmiddels naar het Westen doorverhuisd, onuitroeibaar blijkt te zijn! Poetin, tenslotte, "het gesorg dat alles wir reg gekom het"... welnu, veel dan toch. Volgens mij wordt het weer tijd voor het herstel van de post-tweedewereldoorlogse Sovjet-Unie (of het eerdere tsaristische Russische Rijk), qua grondgebied en mensenmassa dan, om een voorlopig tegenwicht te kunnen bieden aan opkomende grootheden als China en India, en wie weet aan welke landen in Azië en mogelijk ook in Latijns-Amerika en Afrika nog meer, voor zover die zich in de nabije toekomst zullen komen aandienen om een stuk van de machtstaart in de wereld mee te verorberen... Ook voor de rest van het noordelijk halfrond, ons leefgebied, zal dit een steun blijken te zijn. Het puntje "Nederlandse-taalgebruik" is nog wat zorgelijk bij Chantal. Echter, de schrijfster is een jongedame van 20 lentes, die zich in de loop der jaren op dat punt nog wel verder ontwikkelen zal. Haar opmerkzaamheid en historische verwijzingen laten niets aan scherpte en zorgvuldigheid te wensen over. Ga zo door, mejuffrouw Van der Welde!

Door: Carola Leenders

Mooi artikel Kyra! Trots op je!

Door: Erna Smittenberg

"Smittenberg" uiteraard ...:.)

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×