Besturen bij de JFV

Als je aan de JFV denkt, denk je aan vele dingen. Zo associeer je de JFV onder andere met leuke borrels, samenvattingen, het Bulletineke Justitia, kantoorbezoeken en juridisch inhoudelijke evenementen. Naast alle associaties die jij hebt, zal de JFV voor jou hoogstwaarschijnlijk ook een gezicht hebben. Voor velen van jullie zal het bestuur dit gezicht zijn. In de introductiespecial van het Bulletineke Justitia heb je kunnen lezen welke vijf personen dit jaar de bestuurders van de JFV zijn. Maar wat doen zij nou eigenlijk? In dit artikel zal ik je een kijkje in de keuken van het JFV bestuur geven.

Op de JFV-kamer is er altijd wel één van de bestuursleden aanwezig. Een van je taken als bestuurder van de JFV is het open houden van de kamer. Leden kunnen altijd bij het bestuur terecht voor vragen, een kopje koffie of samenvattingen. In principe ben je als bestuurder de gehele dag aanwezig op de kamer, tenzij je een afspraak buiten de deur hebt. De kamer openhouden is absoluut niet je grootste taak als bestuurder. De uren die je aanwezig bent heb je ook zeker nodig voor andere bestuurstaken. Er is genoeg werk te verrichten. Zo houdt de voorzitter zich bezig met het binnenhalen van zoveel mogelijk acquisitie en onderhoudt hij het contact met kantoren. De secretaris onderhoudt het contact met externe partijen, waarbij je moet denken aan onder andere de faculteit en andere verenigingen. De penningmeester zorgt ervoor dat de vereniging financieel in goede banen wordt geleidt. Daarnaast ben ik voornamelijk druk met het organiseren van informele activiteiten en buigt het bestuurslid algemene zaken zich over het Bulletineke Justitia.

Dat ieder bestuurslid zijn eigen takenpakket heeft, wil natuurlijk niet zeggen dat er geen samenwerking is tussen de bestuursleden. Het belangrijkste aspect van besturen is samenwerken. Alle belangrijke beslissingen die gemaakt moeten worden, worden door het gehele bestuur genomen. Er vindt week een bestuursvergadering plaats, waarin alle belangrijke zaken naar voren komen. Uiteraard wordt er op andere momenten in de week ook overlegd. Het komt geregeld voor dat er iets gebeurt, waar snel op gereageerd moet worden. Je weet in de ochtend nooit wat de dag je precies gaat brengen.

Heb jij interesse om volgend jaar een bestuursfunctie bij de JFV Nijmegen te vervullen of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat de bestuursleden zoal doen tijdens hun bestuursjaar? Schroom dan niet en loop een dagje mee met een bestuurslid!

Wij als bestuur zijn bereid om je een kijkje te geven in het leven van een bestuurder bij de bestuursvoorlichtingslunch. Daarbij zullen wij onze persoonlijke ervaringen delen en een beeld van het bestuursjaar schetsen. Dit is het moment de bestuursleden het hemd van het lijf te vragen over het bestuur, de bestuursfuncties of de sollicitatieprocedure. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid een dagje mee te lopen met een bestuurslid zodat je een goed beeld krijgt bij het geen een bestuursfunctie inhoudt. Aanmelden hiervoor kan bij het bestuurslid bij wie je wilt meekijken. Dit bestuurslid zal in overleg met jou kijken wat een goede dag is om mee te lopen.

Voorzitter: Philip van der Bruggen – [email protected]

Secretaris: Anne Maaike Berger – [email protected]

Penningmeester: Lauraine Vink – [email protected]

Bestuurslid Interne Betrekkingen: Rick Wolsing – [email protected]

Bestuurslid Algemene Zaken : Thijs Cornel – [email protected]

 

Reageer op dit bericht

Recente artikelen

Recente reactie

Door: Benni de Jong

Dit is een helder en verduidelijkend artikel! Al roept Vladimir Poetin ook bij mij enige wrevel en gruwel op, voor het voortbestaan van een land als Rusland is hij mijns inziens onmisbaar, al laat zijn politieke uitvoering zeer te wensen over. Zijn voorgangers waren zéker niet het antwoord op deze post-communistische (groot?)macht! Gorbatsjov was té voortvarend in zijn progressieve beleid, terwijl de vrouwen betastende, immer dronken Jeltsin er een puinhoop van maakte. In de jaren negentig was Rusland dan ook een broednest van criminelen, die vrijwel ongehinderd hun gang konden gaan : het tekende de geboorte van de Russische mafia, die, inmiddels naar het Westen doorverhuisd, onuitroeibaar blijkt te zijn! Poetin, tenslotte, "het gesorg dat alles wir reg gekom het"... welnu, veel dan toch. Volgens mij wordt het weer tijd voor het herstel van de post-tweedewereldoorlogse Sovjet-Unie (of het eerdere tsaristische Russische Rijk), qua grondgebied en mensenmassa dan, om een voorlopig tegenwicht te kunnen bieden aan opkomende grootheden als China en India, en wie weet aan welke landen in Azië en mogelijk ook in Latijns-Amerika en Afrika nog meer, voor zover die zich in de nabije toekomst zullen komen aandienen om een stuk van de machtstaart in de wereld mee te verorberen... Ook voor de rest van het noordelijk halfrond, ons leefgebied, zal dit een steun blijken te zijn. Het puntje "Nederlandse-taalgebruik" is nog wat zorgelijk bij Chantal. Echter, de schrijfster is een jongedame van 20 lentes, die zich in de loop der jaren op dat punt nog wel verder ontwikkelen zal. Haar opmerkzaamheid en historische verwijzingen laten niets aan scherpte en zorgvuldigheid te wensen over. Ga zo door, mejuffrouw Van der Welde!

Door: Carola Leenders

Mooi artikel Kyra! Trots op je!

Door: Erna Smittenberg

"Smittenberg" uiteraard ...:.)

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×