De Grote reis 2016 gaat naar Hongkong!

De locatie van de Grote reis 2016 is bekend! Dit jaar zal de JFV afreizen naar Hongkong! Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor de reis geopend, dus hier volgt wat informatie over de reis, de inschrijfprocedure en over Hongkong.

Ieder jaar wordt door de Grote reiscommissie een studiereis georganiseerd naar een wereldstad buiten Europa. Deze reis vindt dit jaar plaats van vrijdag 29 april tot en met zondag 8 mei. In totaal zullen 40 JFV-leden deelnemen aan de reis. We zullen verblijven in een hostel in het centrum van de stad. Tijdens de reis zullen verschillende formele instanties in Hongkong worden bezocht. Denk hierbij aan een universiteit, rechtbank, ambassade of parlement. Natuurlijk zal er ook aandacht worden besteed aan de stad en cultuur, maar juridisch relevante activiteiten zullen de boventoon voeren. Het is een interessante en leerzame reis en natuurlijk is het een onvergetelijke ervaring om met 40 studiegenoten naar de andere kant van de wereld te reizen!

Inschrijving

De inschrijving vindt plaats via de JFV-website. Het is mogelijk om je individueel of als duo in te schrijven. Elke inschrijving moet worden voorzien van een motivatiebrief. In deze brief moet antwoord worden gegeven op enkele vragen. Deze staan op de site vermeld. De motivatiebrieven worden geanonimiseerd en door een onafhankelijke commissie beoordeeld. Omdat de belangstelling voor deelname aan de Grote reis doorgaans groot is, zal er worden geloot uit alle goedgekeurde inschrijvingen. De deelnemersbijdrage bedraagt dit jaar €675 en wordt door deelnemers in drie termijnen betaald.

Hongkong

Hongkong is een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Het telt meer dan 7 miljoen inwoners en de officiële talen zijn Engels en Chinees. Hongkong is tot 1997 een kroonkolonie geweest van het Verenigd Koninkrijk. In die tijd was Engels de enige officiële taal. Op 1 juli 1997 is Hongkong overgedragen aan China. De gevolgen hiervan zijn duidelijk terug te zien in het geldende rechtssysteem. Hongkong heeft in een verdrag met de Britten afgesproken om tot 2047 niets te veranderen aan de sociale, economische en politieke status van de regio. Het juridische systeem is gebaseerd op Engels recht en volledig onafhankelijk van dat van China. Dit wordt het idee van “één land, twee systemen” genoemd. In Hongkong geldt het systeem van common law. Dit bestaat in Hongkong uit the Court of Final Appeal, the High Court (welke bestaat uit the Court of Appeal en the Court of First Instance) en the District Court.

Naast het interessante rechtssysteem kun je in Hongkong ook genieten van prachtige tempels en boeddha’s. Het is dé plek waar oost en west samenkomen. De klassieke Chinese cultuur is vermengd met Britse invloeden uit de kolonietijd. Genoeg te zien en te beleven dus in Hongkong! Naast de formele activiteiten is er voldoende vrije tijd om de cultuur, restaurants of het nachtleven te verkennen.

Ik hoop met dit artikel enthousiasme aangewakkerd te hebben voor deelname aan de Grote reis 2016! De deadline voor aanmelden is 13 november, dus twijfel niet langer en schrijf je in voor deze geweldige reis. De Grote reiscommissie ziet je inschrijving graag tegemoet!

Bronnen:

http://country-facts.com/nl/country/asia/171-hong-kong/1261-hong-kong-legal-system-and-judiciary.html
http://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/china/mvo-china/chinese-overheid/wet-en-regelgeving

Reageer op dit bericht

Recente artikelen

Recente reactie

Door: Benni de Jong

Dit is een helder en verduidelijkend artikel! Al roept Vladimir Poetin ook bij mij enige wrevel en gruwel op, voor het voortbestaan van een land als Rusland is hij mijns inziens onmisbaar, al laat zijn politieke uitvoering zeer te wensen over. Zijn voorgangers waren zéker niet het antwoord op deze post-communistische (groot?)macht! Gorbatsjov was té voortvarend in zijn progressieve beleid, terwijl de vrouwen betastende, immer dronken Jeltsin er een puinhoop van maakte. In de jaren negentig was Rusland dan ook een broednest van criminelen, die vrijwel ongehinderd hun gang konden gaan : het tekende de geboorte van de Russische mafia, die, inmiddels naar het Westen doorverhuisd, onuitroeibaar blijkt te zijn! Poetin, tenslotte, "het gesorg dat alles wir reg gekom het"... welnu, veel dan toch. Volgens mij wordt het weer tijd voor het herstel van de post-tweedewereldoorlogse Sovjet-Unie (of het eerdere tsaristische Russische Rijk), qua grondgebied en mensenmassa dan, om een voorlopig tegenwicht te kunnen bieden aan opkomende grootheden als China en India, en wie weet aan welke landen in Azië en mogelijk ook in Latijns-Amerika en Afrika nog meer, voor zover die zich in de nabije toekomst zullen komen aandienen om een stuk van de machtstaart in de wereld mee te verorberen... Ook voor de rest van het noordelijk halfrond, ons leefgebied, zal dit een steun blijken te zijn. Het puntje "Nederlandse-taalgebruik" is nog wat zorgelijk bij Chantal. Echter, de schrijfster is een jongedame van 20 lentes, die zich in de loop der jaren op dat punt nog wel verder ontwikkelen zal. Haar opmerkzaamheid en historische verwijzingen laten niets aan scherpte en zorgvuldigheid te wensen over. Ga zo door, mejuffrouw Van der Welde!

Door: Carola Leenders

Mooi artikel Kyra! Trots op je!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×