Bogotástic

Het hoge woord is eruit! De Grote reiscommissie gaat dit jaar samen met het JFV-bestuur, dertig medestudenten en twee docenten naar Bogotá. Inmiddels kunt u zich inschrijven voor deze mooie reis. Wanneer u zich afvraagt waar Bogotá ligt (schandalig!); waarom u zich zou moeten aanmelden of hoe u zich aan kunt melden, stel ik voor dat u vooral verder leest.

Grote reis

Het is onderhand JFV-traditie; in het voorjaar maken veertig rechtenstudenten en twee docenten een wereldstad buiten Europa onveilig. Ook dit collegejaar zullen we de trouwe JFV’er niet teleurstellen. De reis naar Bogotá zal plaatsvinden van donderdag 20 april tot en met zondag 30 april. U leest het goed, het betreft toch echt tien volle dagen in Zuid-Amerika. Niet zonder reden uiteraard, want dit jaar is het JFV-lustrumjaar. Alles wordt voor u uit de kast gehaald. Voor maar liefst €675,- verblijven we tien nachten in een hostel, in het centrum van de hoofdstad én heeft u een retourtje Bogotá.

Tijdens de reis worden er zowel formele als informele activiteiten georganiseerd. Er zullen verschillende juridische instanties bezocht worden. U kunt denken aan een bezoek aan de universiteit, een advocatenkantoor en de Nederlandse ambassade. Bij de lezers onder u die enigszins bekend zijn met de Grote reis rijst de vraag hoe het zit met de culturele activiteiten, lekker eten en het nuttigen van (enkele) exotische drankjes? Vrees niet, aan alles is gedacht. Er zal een salsaworkshop, een gezellig diner en een borrel op Koningsdag georganiseerd worden.

Bogotá

Bogotá is de hoofdstad van Colombia. De stad ligt in het Andesgebergte op ruim 2.600 meter hoogte en telt ongeveer acht miljoen inwoners. Als wordt gesproken over Colombia denkt u wellicht aan de FARC en het referendum dat enkele weken geleden werd afgewezen. Of misschien aan een drugsoorlog (lees: Narcos). Het betreft allemaal interessante en actuele problematiek, waar tijdens de Grote reis over gesproken zal worden. Als u dit leest, denkt u wellicht dat deze problematiek het Colombiaanse volk en haar hoofdstad heeft veranderd in bitter en ongezellig. Het tegendeel is waar.

Ik wil dat u uw ogen even sluit en met mij meedenkt. U stapt uit het vliegtuig en zet voet op Colombiaanse bodem. Het is 16.30 uur en het zonnetje schijnt. U bevindt zich op dit moment in een stad met een heerlijke Latijns-Amerikaanse sfeer. U treft warme mensen aan, die u met open armen zullen verwelkomen, mensen bij wie muziek en dans in de genen zit. Echter: dit is niet alles! Want er is nog veel meer dat u wilt zien en meemaken. Naast het uitstekende nachtleven gecombineerd met de rijke Colombiaanse keuken treft u moderne Colombiaanse commerciële centra, gezellige wijken en meer dan veertig musea aan. De rijke cultuur en historie van Colombia en haar hoofdstad maken Bogotá de ideale bestemming voor alle soorten reizigers.

Inschrijven

Ook dit jaar zal de inschrijving plaatsvinden via de JFV-website. Het verdient de opmerking dat u zich individueel of als duo kunt aanmelden. Elke inschrijving moet voorzien zijn van een motivatiebrief. Meer informatie hierover vindt u op de betreffende site. De brieven zullen geanonimiseerd door een onafhankelijke commissie worden beoordeeld. Er bestaat jaarlijks een grote belangstelling voor deze reis, daarom zal er waarschijnlijk geloot worden. U doet enkel mee met de loting als uw motivatiebrief is goedgekeurd.

Indien u nog steeds twijfelt, hoewel ik het mij haast niet kan voorstellen, wil ik u het volgende meegeven. Uit eigen ervaring kan ik u vertellen, dat zo’n tiendaagse reis een van de indrukwekkendste avonturen is geweest uit mijn studententijd! Er zijn nieuwe vrienden gemaakt voor het leven, exotische culturen leren kennen en, niet onbelangrijk, mogen snuffelen aan andere rechtssystemen. Dit alles en meer kunt u ook meemaken. Verbreed uw horizon, door u zo snel mogelijk aan te melden.

Hasta luego!

 

https://www.reisgraag.nl/vakantie-colombia/bogota/

https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/colombianen-verwerpen-in-referendum-vredesakkoord-met-farc

http://www.klimaatinfo.nl/colombia/bogota.htm

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/2.41182

 

Reageer op dit bericht

Recente artikelen

Recente reactie

Door: Benni de Jong

Dit is een helder en verduidelijkend artikel! Al roept Vladimir Poetin ook bij mij enige wrevel en gruwel op, voor het voortbestaan van een land als Rusland is hij mijns inziens onmisbaar, al laat zijn politieke uitvoering zeer te wensen over. Zijn voorgangers waren zéker niet het antwoord op deze post-communistische (groot?)macht! Gorbatsjov was té voortvarend in zijn progressieve beleid, terwijl de vrouwen betastende, immer dronken Jeltsin er een puinhoop van maakte. In de jaren negentig was Rusland dan ook een broednest van criminelen, die vrijwel ongehinderd hun gang konden gaan : het tekende de geboorte van de Russische mafia, die, inmiddels naar het Westen doorverhuisd, onuitroeibaar blijkt te zijn! Poetin, tenslotte, "het gesorg dat alles wir reg gekom het"... welnu, veel dan toch. Volgens mij wordt het weer tijd voor het herstel van de post-tweedewereldoorlogse Sovjet-Unie (of het eerdere tsaristische Russische Rijk), qua grondgebied en mensenmassa dan, om een voorlopig tegenwicht te kunnen bieden aan opkomende grootheden als China en India, en wie weet aan welke landen in Azië en mogelijk ook in Latijns-Amerika en Afrika nog meer, voor zover die zich in de nabije toekomst zullen komen aandienen om een stuk van de machtstaart in de wereld mee te verorberen... Ook voor de rest van het noordelijk halfrond, ons leefgebied, zal dit een steun blijken te zijn. Het puntje "Nederlandse-taalgebruik" is nog wat zorgelijk bij Chantal. Echter, de schrijfster is een jongedame van 20 lentes, die zich in de loop der jaren op dat punt nog wel verder ontwikkelen zal. Haar opmerkzaamheid en historische verwijzingen laten niets aan scherpte en zorgvuldigheid te wensen over. Ga zo door, mejuffrouw Van der Welde!

Door: Carola Leenders

Mooi artikel Kyra! Trots op je!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×