Solliciteer naar een plek in de Juridische Bedrijvendagcommissie Nijmegen

Door: ,

Op 2 november 2018 werd voor de tiende maal vanuit de Juridische Faculteitsvereniging van de Radboud Universiteit de tweejaarlijkse Juridische Bedrijvendag Nijmegen (JBN) georganiseerd. Al twee decennia worden op deze dag de studenten en de arbeidsmarkt nader tot elkaar gebracht. Ruim 300 studenten maken kennis met zo’n 35 bedrijven, die zich op hun beurt kunnen presenteren aan het aankomend juridisch talent.

De slogan van afgelopen editie – “Sla de brug naar jouw toekomst“ – stimuleert om theoretisch geschoolde studenten in contact te laten komen met de praktijk. De arbeidsmarkt komt voor veel aanwezige studenten steeds dichter bij. Wat heeft de juridische praktijk hen te bieden, waar zijn de kantoren naar op zoek, welk perspectief zoekt de aankomende jurist en hoe passen die plannen van studenten en bedrijf bij elkaar? De JBN is dé dag waarop veel vragen van studenten beantwoord kunnen worden.

De dag wordt aangevangen met een plenaire sessie. Onder leiding van een dagvoorzitter – afgelopen editie was dit Roelof Hemmen – zijn de aanwezige hoofdsponsor en stersponsoren in een interactief forum vele vragen gesteld. Zowel Roelof Hemmen als de aanwezige studenten kregen de kans om in discussie te gaan met mensen uit de praktijk. Het vervolg van de dag bestaat uit drie workshoprondes die de aanwezige bedrijven naar eigen invulling geven. De student kan uiteraard kiezen voor het bedrijf waarin hij of zij het meest geïnteresseerd is. Tijdens de uitgebreide lunch vindt ook de banenmarkt plaats. Op een informele manier kan gedurende anderhalf uur contact worden gelegd met de aanwezige bedrijven. Ter afsluiting van het dagprogramma is er een borrel. Hierna gaat een selecte groep studenten nog door naar het recruitmentdiner. In drie verschillende rondes wordt hier nogmaals persoonlijk contact gemaakt met de aanwezige bedrijven. 

De JBN is het paradepaard van de JFV en behoeft daardoor een uitstekende commissie. Voor de elfde editie is de JFV op zoek naar acht enthousiaste personen die zich ruim een jaar willen inzetten voor het organiseren van de JBN. Het commissariaat bestaat uit drie personen: de commissaris, de vice-commissaris secretarieel en de vice-commissaris financieel. Zij zullen leiding geven aan de rest van de commissie. Ben jij geschikt om in 2020 wederom een geslaagde JBN neer te zetten? Solliciteer dan naar een plek in de commissie!

Reageer op dit bericht

Recente artikelen

Recente reactie

Door: Benni de Jong

Dit is een helder en verduidelijkend artikel! Al roept Vladimir Poetin ook bij mij enige wrevel en gruwel op, voor het voortbestaan van een land als Rusland is hij mijns inziens onmisbaar, al laat zijn politieke uitvoering zeer te wensen over. Zijn voorgangers waren zéker niet het antwoord op deze post-communistische (groot?)macht! Gorbatsjov was té voortvarend in zijn progressieve beleid, terwijl de vrouwen betastende, immer dronken Jeltsin er een puinhoop van maakte. In de jaren negentig was Rusland dan ook een broednest van criminelen, die vrijwel ongehinderd hun gang konden gaan : het tekende de geboorte van de Russische mafia, die, inmiddels naar het Westen doorverhuisd, onuitroeibaar blijkt te zijn! Poetin, tenslotte, "het gesorg dat alles wir reg gekom het"... welnu, veel dan toch. Volgens mij wordt het weer tijd voor het herstel van de post-tweedewereldoorlogse Sovjet-Unie (of het eerdere tsaristische Russische Rijk), qua grondgebied en mensenmassa dan, om een voorlopig tegenwicht te kunnen bieden aan opkomende grootheden als China en India, en wie weet aan welke landen in Azië en mogelijk ook in Latijns-Amerika en Afrika nog meer, voor zover die zich in de nabije toekomst zullen komen aandienen om een stuk van de machtstaart in de wereld mee te verorberen... Ook voor de rest van het noordelijk halfrond, ons leefgebied, zal dit een steun blijken te zijn. Het puntje "Nederlandse-taalgebruik" is nog wat zorgelijk bij Chantal. Echter, de schrijfster is een jongedame van 20 lentes, die zich in de loop der jaren op dat punt nog wel verder ontwikkelen zal. Haar opmerkzaamheid en historische verwijzingen laten niets aan scherpte en zorgvuldigheid te wensen over. Ga zo door, mejuffrouw Van der Welde!

Door: Carola Leenders

Mooi artikel Kyra! Trots op je!

Door: Erna Smittenberg

"Smittenberg" uiteraard ...:.)

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×