Merel van Helvoirt (Oud-redacteur)

Ik ben Merel van Helvoirt, een (prettig gestoorde) 20-jarige European Law School-studente. Komend studiejaar ga ik hard zwoegen om mijn bachelor binnen te slepen, zodat ik volgend jaar heerlijk een half jaar in het Verenigd Koninkrijk kan studeren en hopelijk vervolgens nog een half jaar stage kan lopen bij de Europese Commissie. Ofwel, een ‘relaxed’ tussenjaartje alvorens ik aan een master zal beginnen. Twee jaar geleden heb ik ontdekt dat ik een toekomst in het vakgebied Europees recht ambieer. Diezelfde twee jaar ben ik bezig geweest met het ontdekken van concrete werkzaamheden die ik wil verrichten binnen dit vakgebied en ik ben er nog altijd niet over uit. Af en toe gooi ik er weer wat nationaal recht bij. Gewoon, omdat het kan. Kortom, ik heb last van besluiteloosheid en dat is momenteel nog een luxeprobleem.

Naast mijn carrière gerelateerde ambities is één van mijn passies schrijven. Mijn deelname aan de redactiecommissie beschouw ik als een uitgelezen kans om mijn schrijfvaardigheid verder te ontwikkelen. Verder houd ik (net iets te veel) van lekker eten – maar gelukkig ook van sporten -, lezen en last but definitely not least houd ik van een avondje stappen of relaxen met vrienden. Gedurende mijn tijd bij de redactiecommissie zal ik mijn uiterste best doen om mijn enthousiasme te kanaliseren in mijn artikelen zodat het voor iedereen uitdagend en aantrekkelijk leesmateriaal is!

LinkedIn-profiel van Merel van Helvoirt weergeven Profiel van Merel van Helvoirt weergeven

Recente artikelen

Recente reactie

Door: Chantal van der Weide

Beste Benni de Jong, bedankt voor je scherpe en goed geformuleerde reactie. Ik deel je mening ook volkomen.

Door: Benni de Jong

Dit is een helder en verduidelijkend artikel!Al roept Vladimir Poetin ook bij mij enige wrevel en gruwel op, voor het voortbestaan van een land als Rusland is hij mijns inziens onmisbaar, al laat zijn politieke uitvoering zeer te wensen over. Zijn voorgangers waren zéker niet het antwoord op deze post-communistische (groot?)macht! Gorbatsjov was té voortvarend in zijn progressieve beleid, terwijl de vrouwen betastende, immer dronken Jeltsin er een puinhoop van maakte. In de jaren negentig was Rusland dan ook een broednest van criminelen, die vrijwel ongehinderd hun gang konden gaan : het tekende de geboorte van de Russische mafia, die, inmiddels naar het Westen doorverhuisd, onuitroeibaar blijkt te zijn! Poetin, tenslotte, "het gesorg dat alles wir reg gekom het"... welnu, veel dan toch.Volgens mij wordt het weer tijd voor het herstel van de post-tweedewereldoorlogse Sovjet-Unie (of het eerdere tsaristische Russische Rijk), qua grondgebied en mensenmassa dan, om een voorlopig tegenwicht te kunnen bieden aan opkomende grootheden als China en India, en wie weet aan welke landen in Azië en mogelijk ook in Latijns-Amerika en Afrika nog meer, voor zover die zich in de nabije toekomst zullen komen aandienen om een stuk van de machtstaart in de wereld mee te verorberen... Ook voor de rest van het noordelijk halfrond, ons leefgebied, zal dit een steun blijken te zijn.Het puntje "Nederlandse-taalgebruik" is nog wat zorgelijk bij Chantal. Echter, de schrijfster is een jongedame van 20 lentes, die zich in de loop der jaren op dat punt nog wel verder ontwikkelen zal. Haar opmerkzaamheid en historische verwijzingen laten niets aan scherpte en zorgvuldigheid te wensen over.Ga zo door, mejuffrouw Van der Welde!

Door: Carola Leenders

Mooi artikel Kyra! Trots op je!

Door: Erna Smittenberg

"Smittenberg" uiteraard ...:.)

Door: Erna Smuttenberg

Mooi artikel Kyra! Ik wilde vroeger bij de Milva! Maar of veel vrouwen het met me eens zijn....Ontwikkeling is niet te stoppen denken ik!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×