Tessa Van Dorsselaer (Oud-redacteur)

Hoi, ik ben Tessa Van Dorsselaer, een nieuw gezicht bij het BJ! Ik ben een Brabantse studente die vorig jaar haar o zo geliefde en gezellige dorpje Dongen heeft ingewisseld voor het bruisende Nijmegen. Een grote stap, met een nieuwe studie, nieuwe stad en nieuwe vrienden. Inmiddels ben ik tweedejaars studente Nederlands recht en bevalt het studentenleven mij meer dan prima. Sinds dit jaar ben ik actief lid bij de Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen en als redactielid hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan het online BJ. De onzekerheid over wat er komend jaar van mij verwacht werd, verdween al gauw na onze eerste brainstormsessie. Het ene na het andere idee om over te schrijven kwam op tafel. De mix van zowel  enthousiaste eerstejaarsstudenten als ervaren masterstudenten zorgt voor veel diversiteit in de onderwerpen. Het leuke van redactielid zijn, vind ik dat je bezig bent met de juridische actualiteit. Daarnaast ben ik benieuwd naar de toffe ervaringen van andere studenten tijdens hun stages en wie weet staat mij dat over een jaartje of twee ook te wachten. Tot slot wens ik jullie veel leesplezier! Jullie zullen snel van mij horen!

LinkedIn-profiel van Tessa van Dorsselaer weergeven Profiel van Tessa van Dorsselaer weergeven

Recente artikelen

Recente reactie

Door: Chantal van der Weide

Beste Benni de Jong, bedankt voor je scherpe en goed geformuleerde reactie. Ik deel je mening ook volkomen.

Door: Benni de Jong

Dit is een helder en verduidelijkend artikel!Al roept Vladimir Poetin ook bij mij enige wrevel en gruwel op, voor het voortbestaan van een land als Rusland is hij mijns inziens onmisbaar, al laat zijn politieke uitvoering zeer te wensen over. Zijn voorgangers waren zéker niet het antwoord op deze post-communistische (groot?)macht! Gorbatsjov was té voortvarend in zijn progressieve beleid, terwijl de vrouwen betastende, immer dronken Jeltsin er een puinhoop van maakte. In de jaren negentig was Rusland dan ook een broednest van criminelen, die vrijwel ongehinderd hun gang konden gaan : het tekende de geboorte van de Russische mafia, die, inmiddels naar het Westen doorverhuisd, onuitroeibaar blijkt te zijn! Poetin, tenslotte, "het gesorg dat alles wir reg gekom het"... welnu, veel dan toch.Volgens mij wordt het weer tijd voor het herstel van de post-tweedewereldoorlogse Sovjet-Unie (of het eerdere tsaristische Russische Rijk), qua grondgebied en mensenmassa dan, om een voorlopig tegenwicht te kunnen bieden aan opkomende grootheden als China en India, en wie weet aan welke landen in Azië en mogelijk ook in Latijns-Amerika en Afrika nog meer, voor zover die zich in de nabije toekomst zullen komen aandienen om een stuk van de machtstaart in de wereld mee te verorberen... Ook voor de rest van het noordelijk halfrond, ons leefgebied, zal dit een steun blijken te zijn.Het puntje "Nederlandse-taalgebruik" is nog wat zorgelijk bij Chantal. Echter, de schrijfster is een jongedame van 20 lentes, die zich in de loop der jaren op dat punt nog wel verder ontwikkelen zal. Haar opmerkzaamheid en historische verwijzingen laten niets aan scherpte en zorgvuldigheid te wensen over.Ga zo door, mejuffrouw Van der Welde!

Door: Carola Leenders

Mooi artikel Kyra! Trots op je!

Door: Erna Smittenberg

"Smittenberg" uiteraard ...:.)

Door: Erna Smuttenberg

Mooi artikel Kyra! Ik wilde vroeger bij de Milva! Maar of veel vrouwen het met me eens zijn....Ontwikkeling is niet te stoppen denken ik!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×