Emilia Steendam Visser (Oud-redacteur)

Mijn naam is Emilia Steendam Visser en ik ben een 22-jarige half-Deense uit Apeldoorn. Na een kort uitstapje naar Brabant, waar ik aan Tilburg University mijn bachelor Rechtsgeleerdheid heb afgerond, heb ik nu eindelijk mijn weg gevonden naar het mooie Nijmegen. Zo’n gemoedelijke stad dat de automobilisten zelfs stoppen bij het zebrapad. Dit collegejaar ben ik begonnen aan de master Nederlands Recht, met als specialisaties Burgerlijk Recht en Strafrecht. Mijn studie is echt mijn passie. Het liefst zou ik alle mogelijke masters doen en zoveel mogelijk leren, maar dat is helaas niet erg realistisch.

Naast mijn studie heb ik persoonlijke ontwikkeling ook altijd heel belangrijk gevonden. Zo heb ik een semester gestudeerd aan the University of Hong Kong, het honoursprogramma ‘Topklas’ van Tilburg Law School afgerond, stage gelopen bij een internationaal advocatenkantoor en een fulltime bestuursfunctie vervuld bij studentenfractie Front, waarbij ik de studenten heb vertegenwoordigd in de Universiteitsraad. Die persoonlijke ontwikkeling is één van de redenen dat ik lid ben geworden van de JFV. Ik hoop veel te kunnen leren van mijn taken voor de redactiecommissie, maar ook anderen meer over het recht te mogen leren met interessante (en hopelijk leuke) stukjes. Daarnaast kijk ik natuurlijk uit naar de vele activiteiten en gezellige avonden!

LinkedIn-profiel van Emilia Steendam Visser weergeven Profiel van Emilia Steendam Visser weergeven

Recente artikelen

Recente reactie

Door: Chantal van der Weide

Beste Benni de Jong, bedankt voor je scherpe en goed geformuleerde reactie. Ik deel je mening ook volkomen.

Door: Benni de Jong

Dit is een helder en verduidelijkend artikel!Al roept Vladimir Poetin ook bij mij enige wrevel en gruwel op, voor het voortbestaan van een land als Rusland is hij mijns inziens onmisbaar, al laat zijn politieke uitvoering zeer te wensen over. Zijn voorgangers waren zéker niet het antwoord op deze post-communistische (groot?)macht! Gorbatsjov was té voortvarend in zijn progressieve beleid, terwijl de vrouwen betastende, immer dronken Jeltsin er een puinhoop van maakte. In de jaren negentig was Rusland dan ook een broednest van criminelen, die vrijwel ongehinderd hun gang konden gaan : het tekende de geboorte van de Russische mafia, die, inmiddels naar het Westen doorverhuisd, onuitroeibaar blijkt te zijn! Poetin, tenslotte, "het gesorg dat alles wir reg gekom het"... welnu, veel dan toch.Volgens mij wordt het weer tijd voor het herstel van de post-tweedewereldoorlogse Sovjet-Unie (of het eerdere tsaristische Russische Rijk), qua grondgebied en mensenmassa dan, om een voorlopig tegenwicht te kunnen bieden aan opkomende grootheden als China en India, en wie weet aan welke landen in Azië en mogelijk ook in Latijns-Amerika en Afrika nog meer, voor zover die zich in de nabije toekomst zullen komen aandienen om een stuk van de machtstaart in de wereld mee te verorberen... Ook voor de rest van het noordelijk halfrond, ons leefgebied, zal dit een steun blijken te zijn.Het puntje "Nederlandse-taalgebruik" is nog wat zorgelijk bij Chantal. Echter, de schrijfster is een jongedame van 20 lentes, die zich in de loop der jaren op dat punt nog wel verder ontwikkelen zal. Haar opmerkzaamheid en historische verwijzingen laten niets aan scherpte en zorgvuldigheid te wensen over.Ga zo door, mejuffrouw Van der Welde!

Door: Carola Leenders

Mooi artikel Kyra! Trots op je!

Door: Erna Smittenberg

"Smittenberg" uiteraard ...:.)

Door: Erna Smuttenberg

Mooi artikel Kyra! Ik wilde vroeger bij de Milva! Maar of veel vrouwen het met me eens zijn....Ontwikkeling is niet te stoppen denken ik!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×